Završeno uređenje objekata Gradskog stadiona u Vitezu

16.11.2022. 14:09 / Izvor: Akta.ba
vitez

Nastavak radova se odnosio na ugradnju i zamjenu pet dotrajalih drvenih nosača na objektu kraj stadiona, koji su, predstavljali opasnost za korisnike prostorija.

Imajući u vidu kako je Općina Vitez vlasnik i kao takva upravlja Gradskim stadionom proteklih tjedana izvršen je nastavak radova uređenja stadiona i pratećih objekata. Stadion i njegove prateće prostorije koriste brojni sportski radnici te klubovi, kao i gostujuće ekipe.

vitez

Nastavak radova se odnosio na ugradnju i zamjenu pet dotrajalih drvenih nosača na objektu kraj stadiona, koji su, predstavljali opasnost za korisnike prostorija.

Vrijednost ovih radova je 7 016,49 KM, a financirani su iz sredstava po javnom pozivu Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB. Također, ovo Ministarstvo dodijelilo je novac Općini za izradu Idejnog projekta izgradnje streljane u Vitezu koja bi trebala biti smještena ispod tribina stadiona.

"Ovim putem Općina Vitez naglašava zadovoljstvo realizacijom navedenih aktivnosti koje su rezultat dobre suradnje s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB na čemu su iz Općine zahvalni", ssaopćeno je.

vitez

 Općina Vitez je za uređenje stadionskih prostorija izdvojila dodatnih 5 000 KM i to za uređenje dvorane Gradskog stadiona koju klubovi koriste. Izvršena je toplifikacija prostorija i krečenje zidova, a sve kako bi se stvorili bolji uvjeti rada sportskih kolektiva i kvalitetniji ambijent za boravak sportaša, prije svega djece u prostorijama.

vitez

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije