Đokovići grade gondolu i ulažu 20 miliona eura u planinu Goč

17.11.2022. 10:36 / Izvor: Novosti
vrnjačka banja

Ideja o izgradnji panoramske gondole nije nova, a nova banjska atrakcija i znamenitost, prema Džatićevim riječima, veoma brzo bi postala isplativa investicija.

Uz projekat luksuznog hotelskog kompleksa, po najvišim svetskim standardima, na padinama Goča poviše Vrnjačke Banje, najbolji svjetski teniser Novak Đoković planira da izgradi i panoramsku gondolu do vrha ove planine, pišu Novosti.

Od porodice Đoković vrnjačkom Opštinskom vijeću nedavno je stiglo pismo o namjerama za izgradnju nove vrnjačke atrakcije i uspostavljanju partnerske saradnje sa ovdašnjom lokalnom samoupravom.

"Porodica Đoković želi da u narednom periodu sa našom opštinom stupi u javno-privatno partnerstvo. Za početak oni bi preuzeli na sebe izradu projektno-tehničke dokumentacije, što je prilično zahtjevna i veoma skupa stavka, spremni su da finansiraju projekat, a potom i da održavaju tu gondolu", rekao je Ivan Džatić, zamjenik predsjednika Opštine Vrnjačka Banja, nakon sjednice vijeća, navode Novosti.

Ideja o izgradnji panoramske gondole nije nova, a nova banjska atrakcija i znamenitost, prema Džatićevim riječima, veoma brzo bi postala isplativa investicija.

“Korist za Vrnjačku Banju bila bi višestruka. Sam dolazak Novaka Đokovića, jednog od najboljih svjetskih sportista svih vremena, bez ikakve dileme privući će nove investitore i pokazati da je naša opština veoma pogodna za ulaganje u turistički potencijal, kao i u razvoj privrede", dodao je Džatić.

Porodica Đoković je prije određenog vremena kupila zemljište površine 1,17 hektara nedaleko od lokalnog puta Vrnjačka Banja-Goč, na kojem namjerava da izgradi luksuzni hotel sa apartmanskim naseljem i svim pratećim sadržajima.

Ovaj kompleks prostirat će se na 25.000 kvadrata, a vrijednost investicije procjenjuje se na oko 20 miliona eura. Osim toga, najbolji svjetski teniser je, ističu Novosti, ozbiljno zaintersovan i za kupovinu zemljišta na vrnjačkoj strani planine Goč, gde želi da izgradi vikend-naselje sa atraktivnim sportsko-rekreativnim i turističkim sadržajima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije