Kreće eksploatacija crvenog boksita kod Tomislavgrada, potpisan ugovor s Rudnikom Mesihovina

28.11.2022. 11:50 / Izvor: Akta.ba
tomislavgrad

Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisala ministrica gospodarstva Hercegbosanske županije.

Nakon usvajanja prijedloga Odluka o određivanju koncesionara, odobravanju ugovora o koncesiji i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora s koncesionarom u svezi za eksploataciju crvenog boksita na ležištu „Okrugli brig“ u mjestu Studena Vrila u općini Tomislavgrad, 24.11. je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i tvrtke “Rudnik Mesihovina” d.o.o. Tomislavgrad kao koncesionara.

Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisala ministrica gospodarstva Hercegbosanske županije, Dijana Puzigaća, a ispred tvrtke „ Rudnik Mesihovina „ d.o.o. Tomislavgrad direktorica društva, Danijela Širić.

Koncesionaru je dodijeljena koncesija za eksploataciju crvenog boksita na ležištu „Okrugli brig“ u mjestu Studena Vrila u općini Tomislavgrad, u svrhu eksploatacije mineralne sirovine crvenog boksita kao i za izgradnju potrebne infrastrukture neophodne za obavljanje navedene djelatnosti.

Ugovor je sklopljen na razdoblje od 25  godina, a za dobivenu koncesiju Koncesionar je dužan plaćati koncesijsku naknadu koja se sastoji od jednokratne i godišnje (tekuće) naknade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije