Na Bjelašnici na 1.900 metara nadmorske visine bit će otvoren ski bar "Crni vrh"

09.12.2022. 09:33 / Izvor: Akta.ba
crni vrh

Olimpijska ljepotica Bjelašnica će uskoro po uzoru na velike svjetske skijaške centre dobiti ski bar koji se nalazi ispod vrha planine.

Olimpijska ljepotica Bjelašnica, će po uzoru na velike svjetske skijaške centre, uskoro dobiti ski bar koji se nalazi ispod vrha planine.

S početkom skijaške sezone, kako najavljuju investitori na svom FB profilu, bit će otvoren bar Crni vrh, u kojem će uz tople i hladne napitke moći predahnuti oko 90 osoba.

Ovaj ugostiteljski objekat tako bit će jedinstven u BiH jer se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini. Poredeći slične objekte, olimpijski bar na Jahorini nalazi se na 1.850 metara, dok će Crni vrh biti smješten na 1.900 metara visine.

Vlasnici novog objekta su bračni par Elica i Eldin Dautović, koji na Bjelašnici imaju i Planinsku kuću.

"Drago nam je što će i Bjelašnica na 1.900 metara konačno dobiti objekat kakav zaslužuje olimpijska ljepotica. Objekat se nalazi odmah na izlazu iz šestosjeda, a sada radimo na sitnicama da bi sve bilo gotovo do otvaranja skijaške sezone koju svi željno očekujemo. Pored bogate ponude pića, naši gosti moći će uživati i u sendvičima i različitim platama. Crni vrh će biti najviše mjesto u kojem će se u Bosni i Hercegovini moći popiti kafa. Za naše posjetioce u narednom periodu pripremit ćemo zanimljive događaje i gostovanja DJ-eva", kazala je Elica Dautović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije