Direktor Skenderije najavljuje ozbiljne planove za sanaciju Privrednog grada

11.12.2022. 09:56 / Izvor: Fena
petrinić

Direktor Kantonalnog javnog preduzeća Centar "Skenderija" Damir Petrinić kazao je za Fenu da imaju ozbiljne planove za sanaciju Privrednog grada u sklopu tog centra.

Direktor Kantonalnog javnog preduzeća Centar "Skenderija" Damir Petrinić kazao je za Fenu da imaju ozbiljne planove za sanaciju Privrednog grada u sklopu tog centra.

Istakao je da je više od 70 posto Privrednog grada popunjeno, a da je oko 20 posto butika neupotrebljivo, zbog curenja vode sa platoa.

"Prije svega, imamo plan sanacije platoa Skednerija, dok je u završnoj fazi izrada glavnog projekta sanacije Doma mladih koji obuhvata i suteren, a koji je jedna trećina Privrednog grada", kazao je.

Petrinić je naglasio da u projektu kapitalnih investicija imaju ukupno sedam projekata za poboljšanje Centra "Skenderija".

Centar "Skenderija" sagrađen je 1969. godine, kao djelo arhitekata: Živorada Jankovića, Halida Muhasinovića i Ognjena Malkina.

Na prostoru od 70.000 metara kvadratnih nalaze se višenamjenske dvorane u kojima se tokom čitave godine organizuju razne sportske, kulturne i sajamske manifestacije, te centar Privredni grad sa brojnim prodavnicama, kafićima, galerijama, agencijama kao i firme različitih djelatnosti.

U okviru kompleksa Skenderije nalazi se i Dom mladih, antologijsko okupljalište sarajevske omladine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije