Izgradnja Sportske dvorane u Doboju ulazi u II fazu, radovi vrijedni više od 9 miliona KM

13.12.2022. 12:04 / Izvor: Akta.ba
dvorana doboj

Gradska uprava Doboj nastavlja izgradnju sportske dvorane. U toku je poziv za Izvođenje radova na izgradnji Sportske dvorane u Doboju - II faza.

Gradska uprava Doboj nastavlja izgradnju sportske dvorane. U toku je poziv za Izvođenje radova na izgradnji Sportske dvorane u Doboju - II faza.

Radovi će se odvijati u tri LOT-a.

Riječ je o dvorani čija je površina 5.500 metara kvadratnih a kapacitet 2.700 mjesta. Projektnom dokumentacijom predviđeno je da se maksimalno iskoristi već postojeća dvorana, koja je imala 600 sjedećih mjesta, a nakon završetka radova objekat će dobiti i medija centar, prostorije za sudije i igrače, a predviđen je i restoran, koji će se zidati iznad ulazne zone objekta.

Procijenjena vrijednost kompletnog projekta je 12 miliona KM.

LOT 1 vezan je za građevinske radove II faza i instalacije vodovoda i kanalizacije. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a ove faze je 5.661.554,00 KM. Trajanje ugovora ili rok izvršenja je 12 (dvanaest) mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

LOT 2 odnosi se na radove elektroinstalacije. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez je 1.337.693,00 KM. Trajanje ugovora ili rok izvršenja je 9 (devet) mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Mašinske instalacije radit će se u okviru LOT- a 3. Vrijednost ugovora bez PDV-a je 2.238.572,00 KM a trajanje ugovora ili rok izvršenja je 9 (devet) mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Rok za prijem svih ponuda/zahtjeva za učešće je 16.01.2023 godine.

Podsjećamo, demontažom i uklanjanjem krovne konstrukcije na staroj dvorani Srednjoškolskog centra u Doboju 27.11.2019. godine počela je realizacija projekta rekonstrukcije, dogradnje i izgradnje nove sportske dvorane po EHF standardima. 

Početkom februara 2020. godine gradonačelnik Doboja Boris Jerinić izjavio je da radovi teku planiranom dinamikom.

“Dobar dio posla koji je vezan za rušenje postojeće sportske dvorane, tj. onog dijela koji treba da se sruši, završen je”, kazao je tada Jerinić, dodavši da će nova dvorana biti završena u u ugovorenom roku od 18 mjeseci.

Iako je prvobitni rok (novembar 2020. godine) istekao, radovi na izgradnji dvorane još uvijek traju.

I.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije