Trebinje: Zaključen ugovor za dvije solarne elektrane vrijedne 2 mlrd. i 200 mil. KM

20.12.2022. 10:52 / Izvor: SRNA
solarne elektrane

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da "Elektroprivreda Republike Srpske" trenutno ima zaključen ugovor o koncesiji za dvije solarne elektrane.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da "Elektroprivreda Republike Srpske" trenutno ima zaključen ugovor o koncesiji za dvije solarne elektrane, od 71 megavat i 54 megavata na području Trebinja.

On je rekao da "Elektroprivreda Srpske" na tim projektima sarađuje sa Mađarskom kompanijom, te da će veliki dio radova biti realizovan u toku naredne godine.

"Mi imamo mnogo novih projekata i u sektorima solarne, vjetro i hidroenergije. Jako nam je drago da je Republika Srpska postala u ovom regionu najveće investiciono područje u izgradnji novih energetskih objekata koji koriste zelenu energiju", rekao je Đokić novinarima u Brodu.

On je naglasio da postoje i novi zahtjevi za koncesije u toj oblasti koje će biti dodijeljene u narednoj godini.

"Vrijednost ovih investicija, koje su trenutno oko dvije milijarde i 200 miliona KM, povećat će se u narednoj godini za najmanje milijardu KM", istakao je Đokić, dodajući da je potrebno i razvijati prenosne energetske kapacitete.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije