Završeni radovi na sanaciji zelenog mosta i asfaltiranju puta u naselju Kasapovići

21.12.2022. 15:32 / Izvor: Akta.ba
Kasapovići

U Mjesnoj zajednici Donje Babino, u naselju Kasapovići danas je obilježen završetak radova na sanaciji zelenog mosta i asfaltiranju puta.

U Mjesnoj zajednici Donje Babino, u naselju Kasapovići danas je obilježen završetak radova na sanaciji zelenog mosta i asfaltiranju puta. 

Prigodnom programu povodom završetka navedenih radova prisustvovali su gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović, predstavnici resornih gradskih službi, te gosti i mještani.

Vrijednost projekta asfaltiranja betonskog puta iznosi 31.356,00 KM sa PDV-om, dok vrijednost projekta sanacije zelenog mosta iznosi 20.241,00 KM sa PDV-om.

Ovi projekti realizovani su u sklopu druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

"Riječ je o projektima koji će poboljšati uslove živote u naselju Kasapovići. Realizovali smo ih uz podršku Vlade Švicarske i Švedske, kao i UNDP-a koji provodi projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“. Grad Zenica finansirao je projekte u omjeru 70 posto, a Vlada Švicarske i Švedska 30 posto", naveo je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Projekat "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini" predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa lokalnim zajednicama u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije