Analiza dosadašnje faze

Neophodno poduzeti sve mjere za ubrzanje aktivnosti na izgradnji HE Dabar

28.12.2022. 14:06 / Izvor: Akta.ba
HE Dabar

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije „Gezhouba“ (Gedžuba) i predstavnicima kompanije HE Dabar.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije „Gezhouba“ (Gedžuba) i predstavnicima kompanije „HE Dabar“.

Ministar Đokić je organizovao ovaj sastanak kako bi se izvršila analiza dosadašnje faze izgradnje hidroelektrane „Dabar“.

Ministar Đokić je jasno dao nalog svima koji učestvuju u realizaciji ovog projekta, tj. Mješovitom holdingu Elektroprivreda Republike Srpske i zavisnim preduzećima „HE na Trebišnjici“ i „HE Dabar“, kao i kineskoj kompaniji „Gezhouba“ i od njih zahtijevao da preduzmu sve mjere kako bi se ubrzale aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje hidroelektrane „Dabar“.

Na sastanku je razgovarano i o daljim aktivnostima koje treba preduzeti u cilju stvaranja uslova da kredit za realizaciju ovog projekta bude operativan. Definisane su radnje koje je potrebno provesti i akti koje je potrebno dostaviti Izvozno-uvoznoj banci Kine do kraja ove godine, čime će biti ispunjeni uslovi za povlačenje kreditnih sredstava ove banke.

Ministar Đokić je istakao da će konstantno djelovati u skladu sa svojim ovlaštenjima da se podstiče i pruži sva neophodna podrška i pomoć od strane Vlade kako bi se ubrzale sve administrativne radnje na izgradnji hidroelektrane „Dabar.“

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije