Kasumović obišao radove

Smetovi dobivaju moderan objekat i savršen turistički potencijal

30.12.2022. 10:46 / Izvor: Akta.ba
smetovi

Popularno zeničko izletište Smetovi, koje predstavlja idealno mjesto za bijeg od smoga i zagađenog zraka, od ove godine obogaćeno je reprezentativnim objektom.

Popularno zeničko izletište Smetovi, koje predstavlja idealno mjesto za bijeg od smoga i zagađenog zraka, od ove godine obogaćeno je reprezentativnim objektom koji je potpuno promijenio identitet ove planine te najavio njeno potpuno oživljavanje.

Naime, firma "New aspect" d.o.o. Zenica, u čijem vlasništvu je novi objekat na Smetovima, tačnije restoran "960", investirala je preko 300.000 KM u objekat koji će nedvojbeno upotpuniti planinski i zimski doživljaj na  omiljenom izletištu Zeničana.

"Procedura u vezi sa izborom ponuđača je završena u oktobru, a ugovor je potpisan početkom novembra. Svi radovi na adaptaciji, rekonstrukciji i modernizaciji objekta završeni su u rekordno kratkom roku i to za manje od dva mjeseca. Očekujemo da svečano i zvanično otvorenje bude već u prvoj polovini januara, a svim građanima Zenice i posjetiocima iz drugih gradova obećavamo interesantne sadržaje koji će zasigurno učiniti Smetove još atraktivnijom destinacijom", kažu iz firme "New aspect".

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, sa svojim saradnicima, posjetio je Smetove, te obišao finalne radove na moderno uređenom objektu koje će ne samo u zimskim danima nego tokom cijele godine biti prava oaza mira za Zeničane i posjetioce iz drugih gradova.

"Smetovi su odavno zaslužili jedan ovakav objekat. Drago mi je da će moji sugrađani, posebno oni najmlađi, ljubitelji planinarenja, ali i posjetioci iz drugih gradova konačno imati reprezentativan objekat u kojem mogu uživati tokom zimskih dana. Nisam vjerovao da će se ovako brzo realizirati ovaj projekat, a koji je urađen po najmodernijim standardima. Raduje me da Zenica i Smetovi imaju objekat poput ovog, a obećavam kako ćemo nastaviti sa kontinuiranim investiranjem u ovo izletište. Prioretitet je, naravno, infrastruktura, odnosno voda i kanalizacija, o čemu smo i govorili ovom prilikom zbog čega je sa mnom u posjeti bio i Emir Pašalić, direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija". Dogovorili smo već sada neke investicije odmah na proljeće i optimista sam kako će Smetovi biti jedna od većih atrakcija u Zenici", kaže gradonačelnik Kasumović.

kasumović

Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, ističe kako je od osnivanja preduzeća 2001. godine Turistička zajednica ZDK ustupila objekat Gradu Zenica, a Odlukom Skupštine društva dodijeljen je ovom preduzeću na upravljanje.

"Danas, nakon 20 godina, ugostiteljski objekat na Smetovima dobiva moderan izgled, te savršen turistički potencijal. Ponosan sam što u vremenu globalne krize i velike inflacije imamo investitore, rođene Zeničane, koji su ostvarili želju, da svome gradu i našim sugrađanima poklone moderan objekat na Smetovima i to se na radost svih ostvarilo. Siguran sam da je ovaj restoran jedan od najljepših u Bosni i Hercegovini, a činjenica je njegov futuristički izgled koji posjetitelje ne može ostaviti ravodušnim. Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli da ovaj objekat krasi naše izletište, prije svega investitorima i lokal patriotama Semiru Ahmetspahiću, Kenanu Šabanoviću i Kenanu Redžiću, zatim Gradonačelniku i mojim najbližim saradnicima u JP za sportske objekte i terene Zenica", poručio je direktor Talić.

Valja istaći kako je firma "New aspect" ostvarila saradnju sa školom skijanja "Winner", pa će tako najmlađim posjetiocima na Smetovima od ove zimske sezone na raspolaganju biti mini ski lift, u neposrednoj blizini novog objekta, a zahvaljujući podršci Gradske uprave Zenica na čelu sa gradonačelnikom, bit će osigurana i besplatna obuka za mališane. Uz već postojeće sadržaje poput adrenalin parka, besplatnog autobuskog prevoza na ovo zeničko izletište u dane vikenda sve do 29. januara, saniranja udarnih rupa na dionici putu Zenica-Smetovi, skoro otvaranje “Eko kuće”, rekonstrukcije amfiteatra i brojnih drugih planiranih projekata, Smetovi pretenduju da postanu turistička atrakcija za sve građane BiH.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije