Iskazali interes

Austrijanci žele investirati u projekte saobraćajne infrastrukture i energetike u RS

19.01.2023. 08:15 / Izvor: Akta.ba
investicije

Radovan Višković razgovarao je u Banjoj Luci sa Milanom Gajićem, regionalnim direktorom za istočnu Evropu i Balkan austrijske kompanije SSB infrastruktura.

​Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je jučer u Banjoj Luci sa Milanom Gajićem, regionalnim direktorom za istočnu Evropu i Balkan austrijske kompanije SSB infrastruktura (SSB infrastructure).

Tokom sastanka, predstavnici austrijske kompanije iskazali su interesovanje za potencijalne investicije u Republici Srpskoj, sa posebnim osvrtom na razvoj projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i energetike.

Predsjednik Vlade Radovan Višković predstavio je raspoložive projekte u ovim oblastima, te ukazao na brojne pogodnosti koje se pružaju za investicije u Republici Srpskoj, uključujući i raspoložive podsticaje za ulaganje u oblasti proizvodnje električne energije. 

On je istakao da je opredjeljenje Vlade Republike Srpske da se u neposrednom kontaktu sa privrednicima, porijeklom sa naših prostora, predstave investicione potencijale Republike Srpske, a koji imaju preduzeća, koja rade na tržištima i vode velike kompanije, uspostave kontakti i da se promovišu i predstave privredni potencijali Republike s ciljem privlačenja investitora da ulože u Republiku Srpsku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije