Gradiće se pristupne ceste za solarne fotonaponske elektrane

25.01.2023. 13:01 / Izvor: Akta.ba
stolac

Grad Stolac je objavio aukciju za "Izvođenje radova na izgradnji pristupnih cesta za solarne fotonaponske elektrane", saznaje Akta.ba.

Grad Stolac je objavio aukciju za "Izvođenje radova na izgradnji pristupnih cesta za solarne fotonaponske elektrane", saznaje Akta.ba.

Radi se o otvorenom postupku, a procijenjena vrijednost radova iznosi 240.000,00 KM bez PDV-a. Podjela na lotove nije moguća zbog specifičnosti predmeta nabave.

"Ponuditelj je dužan u ponudi dostaviti ugovornom tijelu Rješenje o registraciji/Aktualni izvod iz sudskog registra/potvrdu nadležnog organa ili ekvivalentni dokument druge države iz koje se vidi da je ponuditelj regiostriran za obavljanje djelatnosti koja je predmet ove nabave", navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za izvođenje radova je dva mjeseca.

Podsjetimo, u Stocu se 2019. godine desio fotonaponski bum. 

Vlada je tokom 2019. godine koncesiju izdala firmi Energosol iz Jablanice za tri fotonaponske elektrane, firmi Bingo data je koncesija za BINGO SOLAR 05, firmi Servis Jelić d.o.o. Široki Brijeg za elektroenergetski objekat JELIĆ SOLAR 1, firmi ANTONIO COMMERCE d.o.o. Mostar za ANTONIO COMMERCE 1, firmi DOOR-DESIGN za elektroenergetski objekata DOOR Trijebinje, ECO ENERGY d.o.o. Gračanica za tri elektroenergetska objekta, kompaniji Anarea d.o.o. Gračanica za objekat, Anarea1. Vlada je dala koncesiju i za objekat  OIL- AC 1, te firmi LOWRE d.o.o. Međugorje-Čitluk za objekata LOWRE1, firmi PV Group d.o.o. Stolac, BV Sunce  d.o.o. Stolac, firmi SOLAR INVEST d.o.o. Konjic, firmi ROLAR d.o.o. Grude, VELIKO SUNCE d.o.o. Stolac.

Kompanija BL COMMERCE d.o.o. Sarajevo dobilo je koncesiju za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetski objekat fotonaponska elektrana Bregava, instalisane snage 149,00 kWp, instalisane snage  149,00 kW.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije