Laktaši

Do novembra realizacija investicije od 20 mil. eura, bit će zaposleno oko 900 radnika

02.02.2023. 08:37 / Izvor: Akta.ba
investicije u laktašima

Direktor Lah je upoznao Mitrovića sa poslovanjem kompanije koja posjeduje fabriku za proizvodnju dijelova za auto-industriju na području Laktaša.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović održao je jučer sastanak sa direktorom fabrike MAHLE Electric Drives u Laktašima Pavelom Lahom, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Lah je upoznao Mitrovića sa poslovanjem kompanije koja posjeduje fabriku za proizvodnju dijelova za auto-industriju na području Laktaša, kao i aktivnostima u izgradnji novog proizvodno-poslovnog objekta na lokaciji poslovne zone Aleksandrovac 2.

Prema njegovim riječima plan za realizaciju investicije vrijedne 20 miliona eura je novembar 2023. godine, a nakon završetka novog poslovnog objekta u fabrici će biti zaposleno oko 900 radnika.

Mitrović je istakao spremnost Ministarstva privrede i preduzetništva za podršku proizvodnim privrednim subjektima iz oblasti elektro-mašinske industrije.

Dodao je da se ulaganjem u savremene tehnologije postiže konkurentnost na inostranom tržištu, a proširenjem postojećih kapaciteta stvaraju uslovi za otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije