Vrijedna investicija

Počela gradnja tvornice "GS-Rama" - u toku montaža nosivih betonskih konstrukcija

03.02.2023. 12:54 / Izvor: Akta.ba
GS-Rama
OTVORI GALERIJU

Gradnja tvornice "GS-Rama" nastavlja se bez obzira na nešto nepovoljnije vremenske uvjete.

Gradnja tvornice “GS-Rama” nastavlja se bez obzira na nešto nepovoljnije vremenske uvjete. Tvrtka “Komotin” d.o.o. iz Jajca nastavlja s montažom predgotovljenih betonskih konstrukcija.

“Bazirali smo se na montažni dio proizvodne hale, a paralelno izvodimo i monolitni dio radova. To su ovi AB zidovi. Obzirom da smo u zimskom periodu i da su jako teški vremenski uvjeti radovi se ne odvijaju u potpunosti s planiranom dinamikom. Ipak, dajemo sve od sebe da u ovoj fazi izvedemo što više radova bez obzira na vremenske uvjete”, pojašnjava za Ramski Vjesnik Marijo Bilogrević, inženjer građevine i voditelj radova na projektu izgradnje tvornice.

“Došli smo u fazu montaže glavnih krovnih nosača, njih je ukupno 18, a stvoreni su uvjeti za montažu njih devet. Planiramo u narednih šest dana, koliko će trajati transport nosača, montirati 16 nosača”, govori Bilogrević.

Riječ je i specijalnom teretu, što je i bio razlog našeg posjeta gradilištu

“Tako je, radi se o vangabaritnom teretu. Nosači su dužine 25 metara, visina 1,6 metara, a sama masa nosača je 29 tona”, pojašnjava Bilogrević te dodaje kako na gradilištu trenutno radi 15 radnika uključujući i radnike na mehanizaciji, strojare i slično. Broj radnika će se svakako povećavati s nešto boljim vremenskim uvjetima, gdje trenutno problem pravi snijeg kojeg na gradilištu ima i do 40 cm.

“Plan je i da što više uključimo lokalnu zajednicu u ovaj projekt. Uključujući i same radove. Sva raspoloživa sredstva rada u Rami bismo rado aktivirali, kao i firme koje su voljne izvoditi radove, čime bi se znatno ubrzala sama izgradnja tvornice”, zaključio je za Bilogrević Ramski Vjesnik te pohvalio lokalne vlasti i stanovništvo na susretljivosti koja stvara ugodno mjesto za rad.

Od 200 do 250 radnika
“GS-Rama” bit će smještena u poslovnoj zoni “Izlaz” u Rami, investitor je GS Holding iz Regensburga na čelu sa Snježanom Köpruner, poduzetnicom iz Travnika. Općina ovaj projekt financijski podržava u iznosu od dva milijuna KM, dok je prethodno omogućila zemljište od 10 tisuća metara četvornih, kao i drugu infrastrukturu.

Tvornica bi trebala upošljavati od 150 do 200 radnika. Natječaji za popunjavanje radih mjesta su u tijeku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije