Objavili poziv

Elektroprivreda BiH traži nekretnine ili zemljište za izgradnju fotonaponskih elektrana

03.02.2023. 13:14 / Izvor: Akta.ba
Solar

Objavljen poziv za iskazivanje interesa za prodaju/zakup ili drugi odgovarajući način korištenja nekretnina i zemljišta.

Javno preduzeće Elektroprivreda BiH uputila je poziv jedinicama lokalne samouprave i pravnim i fizičkim licima za iskazivanje interesa za prodaju/zakup ili drugi odgovarajući način korištenja nekretnine – zemljišta za izgradnju fotonaponskih elektrana.

Traže se nekretnine ili zemljište koje je moguće prenamijeniti za izgradnju fotonaponskih elektrana, na minimalno 30 godina.

"Projekti bi se realizovali kroz uspostavljanje partnerskih odnosa sa lokalnom zajednicom", naveli su.

Minimalni uslovi koje trebaju ispunjavati ponuđene nekretnine – zemljišta su: iskoristiva površina 25.000 m2 i veća (iskoristivost površine biće procijenjena od strane EPBiH) i nesmetan pristup lokaciji (saobraćajnoj i elektroenergetskoj infrastrukturi). 

Svi zainteresovani mogu poslati "Pismo namjere" do 31.12.2023. godine. na adresu Elektroprivrede.

Podsjetimo, na drugi poziv objavljen u toku 2022. godine pristiglo je 18 pisama interesa, od kojih su 4  upućena od strane pravnih, a preostalih 14 od strane fizičkih lica. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije