4,2 miliona KM

Objavljeni tenderi za izgradnju nove osnovne škole i vrtića u Istočnom Novom Sarajevu

07.02.2023. 10:07 / Izvor: Akta.ba
škola

Opština Istočno Novo Sarajevo ponovo je objavila tender za izvođenje radova na izgradnji nove osnovne škole čiji će kapacitet biti 650 učenika.

Opština Istočno Novo Sarajevo ponovo je objavila tender za izvođenje radova na izgradnji nove osnovne škole čiji će kapacitet biti 650 učenika, javlja Akta.ba.

Procijenjena vrijednost nabavke je 4,2 miliona KM sa PDV-om.

Rok za izvođenje radova je 10 mjeseci računajući od dana uvođenja izvođača u posao

"Uvid u projektnu dokumentaciju privrednim subjektima koji su preuzeli tendersku dokumentaciju će biti omogućen uz prethodnu najavu, svakog radnog dana do krajnjeg roka za podnošenje ponuda, u vremenu od 12:00 do 13:00 časova, u prostorijama opštine Istočno Novo Sarajevo, Ul. Stefana Nemanje br. 2, 71123 Istočno Novo Sarajevo", navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za dostavljanje ponuda je 02.03.2023. godine do 12:00 sati.

škola

 

Nova osnovna škola u Istočnom Novom Sarajevu biće smještena u obuhvatu regulacionog plana Centar 3, u blizini novog parka u Dečanskoj ulici.

Inače, Opština je tender raspisivala u septembru i decembru prošle godine, ali su bili poništeni jer su cijene svih prihvatljivih ponuda znatno veće od osiguranih sredstava za nabavku.

Pored izgradnje ovog objekta radi se i na izgradnji novog vrtića u Istočnom Novom Sarajevu procijenjene vrijednosti 1,5 miliona KM, za koji je također objavljen tender za izvođenje radova.

Opština Istočno Novo Sarajevo, sa oko 12.000 stanovnika, jedna je od rijetkih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, a možda i šire, u kojoj je, zbog sve većeg broja učenika, uskoro počinje izgradnja nove škole.

Godinama unazad govori se o potrebi izgradnje nove škole s obzirom na to da se broj stanovnika povećava i da kapaciteti OŠ “Sveti Sava” više nisu dovoljni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije