Poziv kompanijama

Pojašnjenje tenderske dokumentacije za izgradnju dionice Mostar sjever - Mostar jug

08.02.2023. 13:55 / Izvor: Akta.ba
koridor vc

Nakon sastanka planiran je organizirani obilazak trase buduće moderne autoceste na Koridoru Vc.

JP Autoceste FBiH u ponedjeljak, 13. februara/veljače 2023. godine, s početkom u 11:00 sati, u sjedištu u Mostaru organizira sastanak sa zainteresiranim komanijama s ciljem pojašnjenja tenderske dokumetacije, a u okviru pripreme za realizaciju projekta izgradnje dionice Mostar sjever – Mostar jug.

Nakon sastanka planiran je organizirani obilazak trase buduće moderne autoceste na Koridoru Vc.

Podsjećamo, JP Autoceste FBiH je 17.01.2023. godine su raspisale poziv za pretkvalifikaciju za izvođenje radova na dionici Mostar sjever – Mostar jug.

Projekt izgradnje dionice Mostar sjever – Mostar jug vrijedan je 350 miliona eura.

Planira se finansirati iz sredstava osiguranih kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), komercijalnih banaka, bespovratnih sredstava Europske unije i vlastitih sredstava. 

Dužina dionice je 14,2 kilometra. Prema idejnom projektu, planirana je izgradnja petlje Mostar sjever s bočnim naplatnim mjestom, pet tunela dužine oko šest kilometara i deset vijadukata/mostova dužine oko dva kilometra. Dužina otvorene trase je oko šest kilometara.

Početak izvođenja radova po planu trebao je biti u prvoj polovini 2023., a rok za završetak je tri godine. Po svemu sudeći, radovi će biti prolongirani.

Izgradnjom dionice Mostar sjever – Mostar jug ostvarit će se puna prometna funkcionalnost autoceste kroz Hercegovinu od Mostara sjever pa sve do graničnog prijelaza Bijača.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije