Konzorcij osam preduzeća

Odabrane kompanije za izgradnju žičare u ski – centru "Igrišta" vrijedne 24,6 miliona KM

08.02.2023. 17:13 / Izvor: Akta.ba
Igrišta

Konzorcij od osam kompanija gradit će žičaru u ski centru „Igrišta“ kod Vlasenice. Posao je vrijedan 24,6 miliona KM sa PDV-om.

Konzorcij od osam kompanija gradit će žičaru u ski centru „Igrišta“ kod Vlasenice objavljeno je u obavještenju o dodjeli Ugovora. Posao je vrijedan 24,6 miliona KM sa PDV-om.

Firma Leitner iz Italije gradit će žičaru zajedno sa Gradeksom iz Zvornika, Institutom za zaštitu i ekologiju RS i Routingom iz Banjaluke, Kaldera Company  iz Laktaša, Profil – Isolation iz Doboja, Stam Petrovićem iz Istočnog Starog Grada iStruconom iz Sarajeva.

Na tenderu koji je raspisao Olimpisjki centar Jahorina oni su pobjedili kompaniju "MGBH" iz Sarajeva.  Ponuda kompanije "MGH" odbačena je kao neprihvatljiva zbog  dokumentacija koja nije dostavljena.

Inače, firma "Leitner" je na Jahorini izgradio gondolu Javor-Partizan vrijednu 16 miliona KM i žičaru Rajska dolina vrijednu 17 miliona KM.

Prema tenderskoj dokumentaciji riječ je o isklopivoj šestosjednoj žičari kapaciteta minimum 2.500 sa mogućnosti proširenja do 3.000 skijaša. Ukupna dužina je cca 850m, visinska razlika 332m. Kota polazne stanice je na cca 1017m a izlazne cca 1349m.

Rok za izvođenje radova je 12 mjeseci. Komandna kućica nalazit će se na polaznoj i izlaznoj stanici minimalne površine 15m2. Kućica će u potpunosti biti opremljena za rad.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije