ODRŽAN SASTANAK

Čubrilović-Forto: Intenzivirati saradnju na rješavanju problema u oblasti saobraćaja

11.02.2023. 09:52 / Izvor: Akta.ba
čubrilović forto

Na sastanku je dogovoreno da će biti formirani timovi u čijem će radu učestvovati predstavnici oba ministarstva.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je jučer u Banjoj Luci sa ministrom komunikacija i transporta BiH Edinom Fortom i zamjenikom ministra Ognjenom Janjićem. 

Ministri su se međusobno informisali o brojnim otvorenim temama i pitanjima iz oblasti infrastrukturne povezanosti i drumskog saobraćaja na kojima je neophodno intenzivirati aktivnosti i uspostaviti blisku saradnju i koordinaciju dva ministarstva. 

Sagovornici su konstatovali da na nivou Republike Srpske i BiH postoje određene neusklađenosti u oblasti drumskog saobraćaja po pitanju zakonske i podzakonske regulative i provođenja istih, ali da je potrebno pronaći odgovarajuća rješenja za probleme u skladu sa nadležnostima Republike Srpske i BiH. 

Na sastanku je dogovoreno da će biti formirani timovi u čijem će radu učestvovati predstavnici oba ministarstva. 

Ministar Nedeljko Čubrilović i ministar Edin Forto  izrazili su spremnost za rješavanje otvorenih pitanja, navodeći da su neki od ključnih ciljeva unapređenje infrastrukture, rješavanje problema u oblasti saobraćaja i donošenje zakona kojima bi se olakšao rad prevoznika. 

Ministri su izrazili uvjerenje da će biti otklonjene sve dosadašnje prepreke za rješavanje određenih pitanja i efikasnije donošenje odluka, uz poštovanje nadležnosti ministarstava, te da će u narednom periodu biti intenzivirana saradnja Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i Ministarstva transporta i komunikacija BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije