EKSPROPRIJACIJA NEKRETNINA

Autoceste FBiH rješavaju parcele koje su ostale odsječene izgradnjom dionice Tarčin-Ivan

22.02.2023. 12:15 / Izvor: Akta.ba
autoceste tarčin bradina

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar pristupilo je realizaciji projekta izgradnje dionice Tarčin - Konjic na Koridoru Vc.

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar pristupa realizaciji projekta izgradnje dionice Tarčin - Konjic na Koridoru Vc. U tu svrhu će se provesti postupak eksproprijacije nekretnina potrebnih za izgradnju uz isplatu odgovarajućih naknada u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji FBiH. 

"Pozivaju se vlasnici nekretnina koji se nalaze na području Grad Konjic, KO Bradina radi pokušaja sporazumnog rješavanja stjecanja prava vlasništva nad određenim nekretninama koje će se eksproprisati u svrhu izgradnje dionice Tarčin - Konjic na Koridoru Vc", navodi se u objavljenom oglasu.

Zainteresirani vlasnici čije nekretnine se nalaze na području Grada Konjica, k.o. Bradina, nakon objave ovog oglasa mogu doći u prostorije JP Autoceste FBiH u ul. Hamdije Kreševljakovića 19 u Sarajevu svakim radnim danom u periodu od 08 do 16 sati.

Ukoliko se vlasnici nekretnina navedenih katastarskih općina u ostavljenom roku ne jave na ovaj oglas, smatrat će se da nisu zainteresirani za sporazumno rješavanje sticanja prava vlasništva na nekretninama, te će se u skladu sa odredbama Zakona o eksproprijaciji pokrenuti postupak eksproprijacije pred nadležnim organom uprave.

Ipak, kako je pojašnjeno iz Autocesta Federacije BiH, ne radi se o novoj već o dopunskoj eksproprijaciji u svrhu osiguranja pristupnih puteva za parcele koje su ostale odsječene nakon postupka eksproprijacije i izgradnje poddionice Tarčin – Ivan.

"Dakle, u pitanju je dopunska eksproprijacija za dionicu autoceste Tarčin - Ivan koja je u septembru prošle godine puštena u promet", potvrđeno je za naš portal. 

Podsjetimo, javni interes za izgradnju dionice Tarčin - Konjic na Koridoru Vc utvrđen je odlukom Vlade FBiH od 24.11.2022. godine.

Prije toga je u septembru puštena u promet dionica autoputa od Tarčina do Bradine dužine 6,9 km, te Tunel Ivan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije