UZ PODRŠKU PARTNERA

Alterural i ove godine nastavlja projekat obnove objekata socijalno ugroženim porodicama

24.02.2023. 09:08 / Izvor: Akta.ba

Alterural je uz podršku Francuske Fondacije Abbe Pierre u dva ciklusa (2017-2019. i 2020-2023.) omogućio obnovu ukupno oko 130 stambenih objekata socijalno ugroženim porodicama.

Alterural zajedno sa svojim partnerima iz JU Centar za socijalni rad lokalnih zajednica i u 2023. godini nastavlja uspješnu realizaciju projekta "Unapređenje uslova stanovanja socijalno ugroženih osoba u ruralnim područjima  BiH", sa posebnim akcentom na pružanje podrške mladim ljudima. 

U narednom periodu planirano je da aktivnosti prošire i na još neke općine.

U cilju što efikasnije realizacije ovog zaista važnog projekta, sa željom da se pitanje "krova nad glavom" stavi na viši nivo društvenih prioriteta, jučer je u Sarajevu održana radionica na ovu temu. Tom prilikom je predstavljena naučna studija na ovu temu te dokumentarni film o par primjera o stvarnom životu korisnika.

Alterural je uz podršku Francuske Fondacije Abbe Pierre u dva ciklusa (2017-2019. i 2020-2023.) omogućio obnovu ukupno oko 130 stambenih objekata socijalno ugroženim porodicama.

Na taj način je pružena pomoć i siguran krov nad glavom za najranjivije porodice sa područja Fojnice, Kreševa, Breze,Vareša, Kaknja, Olova i Ilijaša.

U sklopu projekata "Poboljšanje uslova stanovanja" i "Siguran dom za sve u BiH", osim obnove kuća pružena je podrška kolektivnim animacijama za žene i mlade iz tog kraja. Napravljeni su i postavljeni putokazi do značajnih destinacija te smo bili suorganizatori projekata za mlade.

Nemogućnost ostvarivanja prava na siguran dom, jedan je u nizu razloga za sve veći odlazak mladih ljudi iz BiH, navode iz Alterurala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije