ODRŽAN SASTANAK

Hercegbosanska i Šibensko-kninska županija intenzivirali potrebu za zajedničkim projektima

07.03.2023. 10:06 / Izvor: Akta.ba
općina bosansko grahovo

Zajednički projekti na pograničnom prostoru između Hercegbosanske i Šibensko-kninske županije.

U zgradi Općine Bosansko Grahovo jučer je održan radni sastanak između predstavnika izvršnih vlasti Hercegbosanske županije i Šibensko – Kninske županije. Sastanku su nazočili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, načelnik općine Bosansko Grahovo Uroš Đuran sa suradnicima, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Ognjen Vukmirović te predstavnici Hrvatske elektroprivrede i Elektroprivrede HZ-HB.

Na sastanku se razgovaralo o potrebi realiziranja zajedničkih infrastrukturnih projekata koji su od životnog značaja za brojna manja naselja, sela i zaseoke koji su smješteni duž obje strane državne granice između RH i BiH a koju dijele ove dvije županije.

Akcenat je posebno stavljen na izgradnju vodovodne mreže, elektrifikaciju i izgradnju elektroenergetske mreže u pograničnim naseljima a razgovaralo se i o velikim potencijalima još uvijek nedovoljno istraženog i iskorištenog parka prirode na Dinari.

Zajednički je zaključak da se ovaj vid suradnje mora nastaviti i intenzivirati kako bi predloženi projekti i ideje čim prije ušli u fazu realiziranja, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije