Najveća ulaganja do sada

U banjalučkim Motikama realizirat će se investicije vrijedne više od tri miliona KM

10.03.2023. 08:52 / Izvor: Akta.ba
banja luka

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa mještanima Motika, sa kojima je razgovarao o investicijama vrijednim tri miliona KM.

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa mještanima Motika, sa kojima je razgovarao o investicijama vrijednim tri miliona KM koje podrazumijevaju izgradnju glavne saobraćajnice, mosta i dječijeg igrališta u tom naselju.

"Bilo je ključno da sa mještanima ovog naselja porazgovaramo o dinamici u narednom periodu, ali svakako i o određenim problemima koji se prirodno javljaju u svakom procesu gradnje. Izazov koji je sada pred nama jeste kako da riješimo pitanje saobraćaja, odnosno putne komunikaciju kada počnu radovi na izgradnji mosta u ovom naselju. To u prevodu znači da će putna komunikacija biti otežana. Mi smo razmotrili tri opcije. Jedna je izgradnja privremenog mosta, gdje bi radovi iznosili oko stotinu hiljada KM, što nije mali iznos. Druga opcija jeste dobijanje mosta od Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, za šta još nemamo saglasnost, ali to bi nam mnogo značilo. Treći način je zaobilaznica, koja ima svojih izazova, te bi zaobilazne puteve dodatno opteretila i naštetila im, što bi uništilo postojeću infrastrukturu", poručio je gradonačelnik.

Naglasio je kako su čuli mišljenja mještana, te su dogovorili novi sastanak.

"Njihova mišljenja meni su dragocjena. Zatražili smo dodatno sedam dana prostora kako bi napravili dodatnu kalkulaciju da vidimo šta to znači za Grad, šta mi možemo uraditi. Moram da napomenem da su radovi na putu prije inflacije bili nešto više od milion KM, radovi na klizištu nešto više od 150 hiljada KM. Međutim, nakon inflacije, cijena radova za izgradnju glavne saobraćajnice je prešla dva miliona, a cijena klizišta je sada oko pola miliona. Ipak, mi smo našli dodatna sredstva", rekao je on.

Poručio je kako je to sve ukupno – više od tri miliona KM, koje Grad ulaže u Motike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije