Svjetski proizvođač u automobilskoj industriji

Njemačka kompanija u Ilijašu planira izgradnju proizvodne hale i zapošljavanje 2000 ljudi

15.03.2023. 08:02 / Izvor: Akta.ba
ilijaš

Investitor je upoznat sa raspoloživim poticajnim programima ove lokalne zajednice, te poticajima viših nivoa vlasti.

Dräxlmaier jedan je od 100 najvećih svjetskih proizvođača u automobilskoj industriji, a posluju na više od 65 lokacija u preko 20 zemalja. Kompanija je osnovana u Njemačkoj 1958. godine, a sada zapošljava oko 75.000 ljudi širom svijeta.

Općinski načelnik sa saradnicima je prezentirao investicijske mogućnosti Općine Ilijaš, sa posebnim osvrtom na stanje u oblasti tržišta rada u općini Ilijaš, te širem području sarajevske makroregije.

Također, investitor je upoznat sa raspoloživim poticajnim programima ove lokalne zajednice, te poticajima viših nivoa vlasti.

Općina Ilijaš je izrazila spremnost potpune podrške investitoru, radi realizacije prezentirane investicijske namjere od strane predstavnika kompanije u smislu preuzimanja obaveze izgradnje pristupne saobraćajne i komunalne infrastrukture, što će biti predmetom partnerskog dogovora na fer osnovi, uz uvažavanje objektivnih potreba investitora sa ciljem pomoći u realizaciji izuzetno značajne investicije za općinu Ilijaš i širu društvenu zajednicu.

Potencijalni investitor u općini Ilijaš planira donijeti konačnu investicijsku odluku u narednih šest mjeseci, a ako ista bude pozitivna igradit će proizvodnu halu od preko 15.000 m2, te zaposliti oko 2.000 radnika, što bi ujedno bila i najveća investicija sa aspekta otvaranja novih radnih mjesta na području općine Ilijaš.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije