Obnova 400 metara saobraćajnice

Nastavljena rekonstrukcija ulice Džemala Bijedića od mosta kod FIS-a do Nedžarića

22.03.2023. 11:37 / Izvor: Akta.ba
dzemala-bijedica

U ulici Džemala Bijedića kod prodajnog objekta FIS, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji preostalog dijela saobraćajnice i raskrsknice u Nedžarićima kod spoja sa X transverzalom.

Nakon što je u proteklom periodu urađeno oko 200 metara rekonstrukcije i asfaltiranja saobraćajnice u ulici Džemala Bijedića kod prodajnog objekta FIS, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji preostalog dijela saobraćajnice i raskrsknice u Nedžarićima kod spoja sa X transverzalom.

Time će biti kompletirana obnova 400 metara najoštećenijeg dijela veoma frekfentne ulice Džemala Bijedića koji je bio u jako lošem stanju i nije imao pješačku stazu. Saobraćajnica predstavlja vezu između IX i X transferzale, te je rekonstrukcija dionice od velikog značaja kako za građane i privrednike Općine Novi Grad Sarajevo, tako i Kantona Sarajevo.

U toku su radovi na izgradnji kolektora za odvodnju površinskih voda i slivnika, nakon polaganja kolektora pristupit će se uklanjanju postojeće kolovozne konstrukcije, iskopi i pripremni radovi za kolovoznu konstrukciju. Po završetku radova na polaganju kolovozne konstrukcije i asfalta radit će se izgradnja pješačke staze, a nakon toga i polaganje završnog sloja asfalta i iscrtavanje saobraćajne signalizacije.

Projektom je također planirana i izgradnja nove LED rasvjete, čime će se poboljšati uslovi saobraćanja na ovom dijelu ulice Džemala Bijedića.

Obzirom da se radi o cesti od kantonalnog značaja, Općina Novi Grad Sarajevo ranije je potpisala sporazum o sufinansiranju sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo nakon čega je provedena procedura odabira izvođača radova.

Vrijednost ugovora je oko  626.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije