Na usluzi gospodarstvenicima

U Zenici otvoren Aneks B TechnoParka, 35 poslovnih prostora za novoosnovane subjekte

22.03.2023. 15:22 / Izvor: Akta.ba
TechnoPark

Drugu fazu adaptacije i renoviranja ANEKSA B podržali su Federalno ministartsvo razvoja, poduzetništva i obrta i Grad Zenica.

Povodom obilježavanja Dana Zenice, upriličeno je i  Svečano otvorenje Aneksa B TechnoParka Zenica čime je Zenica dobila još jednu zgradu sa 2000 m2 na usluzi gospodarstvenicima.

Naime, Aneks B dio je TechnoParka kojim upravlja Agencija ZEDA,  a u vlasništvu je Grada Zenice. Od danas je ovaj objekat na usluzi svima onima koji žele započeti svoje poslovne korake kao i onima koji žele sudjelovati na edukacijama iz robotike, CNC-a, mehantronike i programiranja.

Renoviranje i adaptacija ovog Objekta su započeli u veljači 2022. godine kroz projekat iNnovaNet čija implementacija je počela u rujnu 2020. godine.

Agencija ZEDA je ovaj projekat realizirala u suradnji s partnerima IPNG-Industrijski park Nova Gradiška (HR), Inovacijsko-Poduzetnički Centar Tehnopolis iz Nikšića (CG) i Grad Gradiška.

Drugu fazu adaptacije i renoviranja ANEKSA B podržali su Federalno ministartsvo razvoja, poduzetništva i obrta i Grad Zenica, te je ovo jedna u nizu aktivnosti kojima Grad Zenica u saradnji sa Agencijom ZEDA radi na kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta u Zenici i stvaranju što boljih uvjeta za poslovanje poduzeća i kreiranje ugodnog I privlačnog  ambijenta za život.

"Sretan sam što sam danas sa vama i što smo sa Gradom Zenicom i Agencijom ZEDA i ovaj put sarađivali na još jednom uspješnom projektu. Ovo je najbolje ocijenjen projekat ove vrste u Federaciji BiH. Ovakvi projekti Zenicu pokazuju u jednom drugom svjetlu koji pokazuje intezivan put razvoja i ja vam na tome čestitam“, rekao je Amir Zukić, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije