Korisnici eksproprijacija

Dozvoljen ulazak u posjede prije isplate naknada za izgradnju dionica kod Tešnja i Stoca

23.03.2023. 14:30 / Izvor: Akta.ba
koridor vc

Odlukom Vlade utvrđen javni interes za izgradnju ove dionice autoceste u dužini od 8,5 km.

Doneseno je rješenje kojim se dozvoljava korisniku eksproprijacije, JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, ulazak u posjed nekretnina prije isplate naknade za nekretnine nepotpuno eksproprisane rješenjem nadležne službe Općine Tešanj.

U zahtjevu korisnika eksporpijacije se, između ostalog, ističe da je postupak nepotpune eksproprijacije vođen radi ustanovljavanja zakupa na nekretninama na vremenski period do pet godina, a u svrhu izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Putnikovo Brdo - Medakovo, na području ove općine, a nakon što je odlukom Vlade utvrđen javni interes za izgradnju ove dionice autoceste u dužini od 8,5 km.

Također, doneseno je i rješenje kojim se dozvoljava korisniku izvlaštenja, JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, ulazak u posjed nekretnina prije isplate naknade za nekretnine potpuno izvlaštene rješenjem gradonačelnika Stoca putem nadležne službe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije