Zaljubljenik u borbe bikova

Vlasnik bh. mesne industrije gradi modernu arenu za koride

28.03.2023. 10:32 / Izvor: Akta.ba
korida

U Bosni i Hercegovini poznato je održavanje tradicionalnih korida - borbe bikova.

U Bosni i Hercegovini poznato je održavanje tradicionalnih korida - borbe bikova. Prema mišljenju posjetitelja jedna od boljih koja se održava zadnjih nekoliko godina je ona u mjestu Kutanja kod Donjeg Vakufa.

Organizator ove koride je Hajrudin Haseljić, vlasnik mesne industrije Bajra, koji je veliki zaljubljenik u borbe bikova. Prema videu koji je objavio u toku je izgradnja savremene koride koja će poručuju razlikovati od svih ostalih.

"Na svom ranču Kutanja Bajra priprema za svoje gledaoce arenu sa tribinama. Ljubitelji borbi bikova imat će priliku da lijepo sjede na tribinama. Arena za bikove će biti preuređena, radi se i drenaža, neće biti blata... Ljubitelji ovog sporta uživat će u novom ruhu i ambijentu. Pripreme su u toku. Tribine će biti sa lijeve i desne strane, osam kaskada. Tu su i toaleti", kazao je voditelj korida Azem Čauš u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu Oba dobra.

Podsjetimo, već godinama tradicionalna korida koju organizira mesna industrija Bajra održava se prve nedjelje u augustu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije