Rok za završetak 16 mjeseci

Aktivni radovi na izgradnji Sjeverne obilaznice Gruda, projekat vrijedan više od 5 mil KM

01.04.2023. 08:44 / Izvor: Akta.ba
grude

Investitor projekta Sjeverna obilaznica Gruda je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH.

Općinu Grude u četvrtak su posjetili predstavnici JP Cesta Federacije BiH na čelu s  direktor Ljubom Pravdićem, izvršnim direktorom za tehničke poslove Nijazom Hadžikadunićem i izvršnom direktoricom Sektora za studije Gordanom Kvasinom. Posjet je bio radnog karaktera.

Direktor Pravdić je upoznao prisutne s planom i programom Javnog poduzeća za 2023. godinu. Naglasio je kako su u programu predviđena značajna ulaganja u magistralne ceste na području općine Grude, dovršetak Južne obilaznice u dijelu oko rotora Prispa krak prema zapadu i prema Ljubuškom, ulaganja na magistralnoj cesti M-6, nogostup u Gorici, Sovićima i Ružićima.

Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj zahvalio se na odličnoj suradnji, svim projektima koji su uspješno provedeni kao i onima koji su u realizaciji. Istaknuo je kako ga posebno raduje početak izgradnje Sjeverne obilaznice Gruda i nastavak izvlaštenja zemljišta na trasi Južne obilaznice u smjeru granice s Republikom Hrvatskom.

Nakon radnog sastanka zajedno s izvođačem radova posjetili su trasu buduće Sjeverne obilaznice gdje su upoznati sa svim ključnim elementima projekta.

Investitor projekta Sjeverna obilaznica Gruda je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH.

Izvođači radova su konzorcija Putovi Grude i HP Investing Mostar dok će nadzor obavljati IGH d.o.o. Mostar, Integra d.o.o. Mostar i Trasa d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost ugovora iznosi 5.915,850,97 KM. Rok za završetak I. faze je 16 mjeseci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije