Iznad pet spratova

Općina Novo Sarajevo rješava probleme vodosnabdijevanja u zgradama

04.04.2023. 10:26 / Izvor: Akta.ba
Hidranti

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu u skladu sa planiranim aktivnostima izvršila nabavku i instaliranje pumpnih sistema za pitku vodu.

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu u skladu sa planiranim aktivnostima izvršila nabavku i instaliranje pumpnih sistema za pitku vodu, za objekte kolektivnog stanovanja na području Novog Sarajeva.

Radi se o nastavku projekta sa ciljem  osiguranja kontinuiranog vodosnabdijevanja u objektima kolektivnog stanovanja, odnosno za podizanje pritiska vode u zgradama kolektivnog stanovanja iznad petog sprata.

Općinski načelnik Hasan Tanović, ovim povodom istakao je da je veliki broj zgrada u Novom Sarajevu sa visokom spratnošću, a sve one zgrade sa preko pet spratova se nalaze programu ugradnje pumpnih sistema koji planira Općina iz godine u godinu.

"Ove godine, ukupno je ugrađeno šest pumpnih sistema na pet lokacija na području općine, s tim da je zgrada u ulici Azize Šaćirbegovića br.122 dobila dva pumpna sistema za poboljšanje vodosnabdijevanja", istakao je načelnik Tanović.

hidranti

 

Preostale pumpe ugrađene su u višespratnicama u ulicama: Grbavička 14C, Džemala Bijedića 33, Grbavička 127 B i Kemala Kapetanovića 32.

Nabavka pumpnih sistema se realizira prema iskazanim potrebama stanara zgrada kolektivnog stanovanja na području općine, a lokacije su se određivale prema stručnoj procjeni i prioritetima. Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila blizu 50.000 KM, a izvođač radova je firma Etal BH d.o.o.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije