Period od 2023. do 2025

Srednjobosanski kanton planira realizirati 25 projekata kroz javno i privatni sektor

12.04.2023. 08:23 / Izvor: Akta.ba
projekti

Katalog se sastoji od 14 potencijalnih projekta za okvirni trogodišnji period od 2023. do 2025. godine.

Na osnovu dostavljenih trogodišnjih i godišnjih planova potencijalnih projekata Javno – privatnog partnerstva, Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona objavilo je Katalog potencijalnih projekata za period 2023-2025.godine.

Katalog se sastoji od 14 potencijalnih projekta za okvirni trogodišnji period od 2023. do 2025. godine i 11 projekata koji se planiraju realizovati u 2023.godini i ima za cilj dati pregled potencijalnih projekata i pobuditi interesovanje javnog i privatnog sektora.

Kako bi ubrzali realizaciju projekata veoma je značajno zajedničko uključivanje i povezivanja javnog i privatnog sektora i uspostavljanje partnerstva za realizaciju projekata s ciljem unapređenja javne usluge i stvaranja boljih uslova za sve građane Srednjobosanskog kantona.

Pozivaju predstavnike javnih tijela koja su identifokavala potencijalne projekte da se upoznaju sa mogućnostima koje im se nude kroz zakonski i podzakonski okvir javno-privatnog partnerstva i da u što skorije vrijeme započnu realizaciju projekata.

Također, pozivaju domaće i strane investitore da se upoznaju sa Katalogom potencijalnih JPP projekata, te da ih kontaktiraju za realizaciju projekata i postanu dobri partneri javnih tijela koji su ponudili veoma interesantne projekte.

Neki od projekata su daljinsko grijanje Viteza, izgradnja sportske dvorane u Kreševu, izgradnja gradske pijace u Bugojnu, postavljanje solarnih kolektora na medicinske ustanove, izgradnja doma za stare u Krševu, proširenje i izgradnja dodatnih objekata Hrvatska bolnica "dr. Fra Mato Nikolić" i mnogi drugi projekti od značaja za Kanton.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije