Vlada dala saglasnost

Odobrena kupovina zemljišta za izgradnju PU Živinice

13.04.2023. 16:02 / Izvor: Akta.ba
Policija

Vlada je danas dala saglasnost za kupovinu zemljišta neophodnog za izgradnju objekta Policijske uprave Živinice.

Vlada je danas dala saglasnost za kupovinu zemljišta neophodnog za izgradnju objekta Policijske uprave Živinice. Radi se o zemljištu koje je trenutno u vlasništvu „Konjuh” d.d. za proizvodnju, promet i usluge Živinice –u stečaju, a za nabavku ovog zemljišta Budžetom je već planirano 903.896,32 KM.

Ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović je ovlašten da, u ime Tuzlanskog kantona - Vlade Tuzlanskog kantona, izvrši kupovinu navedenih nekretnina putem učestvovanja u usmenom nadmetanju po Oglasu o prodaji nepokretne imovine, te da kod nadležnih organa i institucija podnosi zahtjeve i preduzima sve druge neophodne radnje u cilju uknjižbe prava vlasništva i posjeda, te stvaranja preduslova za uknjižbu , kao i da kod nadležnog zemljišnoknjižnog ureda i katastra nekretnina podnese zahtjev za upis prava vlasništva i posjeda u korist Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, zgrada u kojoj je trenutno smještena PU Živinice, Policijska stanice Živinice, Odjeljenje kriminalističke policije PU Živinice, te Odsjek za administraciju, je u izrazito lošem infrastrukturnom stanju, te svojim kapacitetom ne zadovoljava ni minimalne uslove za nesmetano funkcionisanje i rad uposlenika.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je, kao jedan od prioritetnih projekata, planiralo rješavanje navedenog problema čime bi Živinice, a prije svega građani i uposlenici, dobili zgradu koja bi po svim parametrima ispunjavala kriterije i standarde savremene, profesionalne policijske uprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije