Uskoro preliminarna lista korisnika

Vlada Brčko distrikta BiH osigurala 210.000 KM za obnovu privatnih stambenih objekata

18.04.2023. 14:19 / Izvor: Fena
Brčko

Vlada Brčko distrikta BiH osigurala je 210.000 KM za implementaciju projekta "Obnova individualnih stambenih objekata na području Distrikta".

Vlada Brčko distrikta BiH osigurala je 210.000 KM za implementaciju projekta "Obnova individualnih stambenih objekata na području Distrikta“, a koji sprovodi Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja.

Na raspisani javni poziv od početka godine zaprimljena su 84 zahtjeva, a preliminarna lista korisnika bit će objavljena najkasnije mjesec dana pošto Komisija uradi pregled prijava i utvrdi predmet i proračun radova - rekao je šef Pododjeljenja za rješavanje stambenih potreba raseljenih lica i obnovu stambenih objekata Amir Softić.

Pomoć u obnovi izbjeglicama dodjeljuje se u okviru implementacije projekata obnove individualnih stambenih objekata, a finansira iz lokalnog budžeta.

Formirane su komisije koje su počele raditi po zaprimljenim zahtjevima i trenutno se radi na dopunama predmetnih zahtjeva.

Pravo po tom javnom pozivu mogu ostvariti osobe koje su imali status izbjeglice ili raseljenog lica tokom minulog rata a 1991. godine imali nekretninu i prebivalište na teritoriji Brčko distrikta BiH.

" Stambena jedinica koja je predmet obnove mora biti neuslovna za život, te da aplikant nije u prethodnom periodu koristio pomoć u obnovi nekretnine", rekao je Softić dodajući da će prema dinamici rada već u narednih mjesec dana imati preliminarnu listu korisnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije