Jedan od prioritet Vlade KS

Spremnost da se ulože napori i finansijska sredstva za izgradnju nacionalnog stadiona

27.04.2023. 08:15 / Izvor: Akta.ba
nacionalni stadion

O izgradnji nacionalnog fudbalskog stadiona govori se već neko vrijeme, a ministar Magoda je od početka mandata izgradnju takvog objekta okarakterisao kao jedan od prioriteta.

 Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i zastupnik u Skupštini KS Irfan Čengić održali su danas sastanak s predsjednikom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vicom Zeljkovićem o temi izgradnje nacionalnog stadiona.

Od preuzimanja mandata, ministar Magoda je kao prioritet Ministarstva kulture i sporta naveo izgradnju nacionalnog stadiona.

U tom smislu, današnji sastanak koji je održan s predsjednikom Zeljkovićem bio je izuzetno konstruktivan, jer, prema riječima ministra Magode, realizacija ovog projekta nije moguća bez podrške lokalnih vlasti i NFSBiH. 

“Raduje činjenica da je Nogometni savez BiH spreman da zajedno sa FIFA-om i UEFA-om, te u saradnji sa Vladom KS, uloži napore i finansijska sredstva da napokon država Bosna i Hercegovina dobije stadion koji će ispunjavati sve kriterije koje zahtijeva igranje Lige prvaka i ostalih evropskih klupskih takmičenja, ali i utakmica reprezentativnih selekcija. Vlada KS pokazala opredjeljenost da ulaže u infrastrukturne radove kroz rekonstrukciju pruge, nabavku novih trolejbusa i tramvaja, tako da ne smijemo zaostajati ni kada je domen kulture i sporta u pitanju. Vrijeme je da glavni grad dobije i koncertnu dvoranu i nacionalni stadion kakav zaslužuje, jer ćemo taj način mijenjati sliku našeg grada na bolje”, izjavio je Magoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije