Rješavanje pitanja statusa

Predstavljen projekat novih bazena na Bentbaši, Sarajlije nestrpljivo čekaju realizaciju

28.04.2023. 07:59 / Izvor: Akta.ba

Arhitektnoski biro Sinteza predstavio je projekat izgradnje bazena na Bentbaši.

Arhitektnoski biro Sinteza predstavio je projekat izgradnje bazena na Bentbaši, čime je suštinski započet proces iznalaženja trajnog rješenja za ovo izuzetno značajno pitanje za sve građane Sarajeva.

Iz biroa su naveli da će Otvoreni bazeni "Bentbaša" imati posebna konceptualna rješenja.

"Projekat otvoreni bazeni Bentbaša i adaptaptacija historijskog kupališta grada Sarajeva sa posebnim konceptualnim rješenjem i sadržajima. U projektantskom timu su bili i Studio mrav i Osa scale models", naveli su iz arhitektonskog biroa.

Općina Stari Grad je prošle godine pokrenula intenzivne aktivnosti na rješavanju pitanja statusa Bazena Bentbaša i uključivanju svih nadležnih organa i institucija kako bi ovaj zapušteni i devastirani prostor koji nije u funkciji od 2009. godine ponovo imao svoju svrhu.

Rješavanje pitanja Bazena Bentbaša je projekat koji se nalazi u četverogodišnjem planu rada općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića (2020-2024.godina), a cilj je iznalaženje trajnog, održivog rješenja i rješavanje pitanja Bazena Bentbaša izgradnjom Sportsko-rekreacionog centra koji će omogućiti građanima na jednom mjestu, u neposrednoj blizini gradske jezgre, bavljenje sportom, odmor, rekreaciju, kupovinu i druge aktivnosti.

Realizacija će zasigurno značiti za građane glavno grada, koji imaju lijepa sjećanja na bazene na Bentbaši.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije