Nastavljaju se radovi

Na stadionu Zrinjskog urađena zemljana priprema terena za postavljanje nove trave iz Grčke

09.05.2023. 08:58 / Izvor: Akta.ba
zrinjski

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg obišao je jučer radove na obnovi travnjaka na Stadionu Hrvatskoga športskog kluba Zrinjski Mostar.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg obišao je jučer radove na obnovi travnjaka na Stadionu Hrvatskoga športskog kluba Zrinjski Mostar, gdje se, zajedno sa savjetnikom Darkom Jukom i članovima klupske Uprave Miroslavom Ćorićem i Milom Puljićem, susreo s Antom Vidačkom, vlasnikom poduzeća Promark koje je izvođač aktualnih zahvata na igralištu državnoga prvaka.

Izvijestivši o učinjenim građevinskim zahvatima na zemljanoj pripremi terena za prihvat nove stadionske trave koja će uskoro stići iz Grčke, Vidačak je prvomu čovjeku županijske vlade, kao najvećemu sponzoru i podupiratelju Zrinjskoga, pojasnio složenost poslova na kvalitetnom rješenju drenaže podzemne vode i, s tim u svezi, spuštanjem razine prokopa na 60 do 80 i više cm koji su potom nasuti u više slojeva pijeska različite granulaže, s ciljem postizanja najboljega rješenja.

''S ponosom ističem naklonost našim premijerligaškim i prvoligaškim klubovima, ali i nogometu i športu uopće, što je razvidno iz mnoštva potpora koje kontinuirano godinama pružamo radu i razvitku kako brojnih kolektiva tako i uspješnih pojedinaca. Vlada HNŽ-a nedvojbeno je najvećim pokroviteljem mostarskoga i županijskoga športa u cjelini, a samo za potrebe rada Zrinjskoga i ove građevinske zahvate na osuvremenjivanju njegova stadiona, prošle smo godine, što kroz redovita što kroz izvanredna davanja, osigurali nešto više od 700.000,00 KM proračunskih sredstava. Zrinjski je to, kao uvjerljivo najtrofejniji domaći nogometni sastav, itekako opravdao, a mi ostajemo ponosni prijatelji našeg prvaka radujući se prvom susretu na novomu travnjaku'', kazao je ovom prigodom predsjednik Herceg, pozdravivši iznimne uspjehe domaćega športa u cjelini, naročito kada je riječ o najjačim nogometnim klubova u županiji koja će se ove godine moći pohvaliti osvajanjem dvostruke krune, a izgledno dogodine i s četiri premijerligaša.

Govoreći u ime Uprave i predsjedništva Kluba, Ćorić i Puljić iskazali su zahvalu Vladi HNŽ-a i njezinu predsjedniku na ukupnom dugogodišnjem razumijevanju klupskih potreba i konkretnoj financijskoj potpori koja je pružena HŠK-u Zrinjski Mostar.

Najavili su, nakon travnjaka, i nastavak opsežnih radova na stadionu, u prvomu redu na proširenju i osuvremenjivanju tribina i uopće kapaciteta za prijem gledatelja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije