Bolja turistička ponuda

Crna Gora dobija turistički kompleks Bigova Bay, investicija vrijedna 400 miliona eura

09.05.2023. 14:41 / Izvor: Akta.ba
crna gora

Danas je u kabinetu premijera održan sastanak predstavnika Vlade Crne Gore i investitora koji će graditi luksuzni turistički kompleks na crnogorskom primorju.

Danas je u kabinetu premijera održan sastanak predstavnika Vlade Crne Gore i investitora koji će graditi luksuzni turistički kompleks na crnogorskom primorju.

Sastanku su, osim predsjednika Vlade dr Dritana Abazovića, prisustvovali i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, savjetnica premijera za investicije Marija Krgović, kao i Walid Al Najjab, predstavnik vlasnika projekta, Bojana Ječmenica, project menager BBI Development i Branka Lazarević, izvršna direktorica kompanije Bigova Bay.

Predsjednik Vlade Abazović istakao zadovoljstvo zbog činjenice da će Crna Gora i Kotor dobiti rizort kakav je Bigova bej, navodeći da će on umnogome upotpuniti ponudu u dosad turistički slabo otkrivenom, a izuzetno lijepom kraju našeg primorja.

Premijer je izrazio podršku Vlade Crne Gore i spremnost institucija da zajednički rade na nastavku ovog projekta.

Predstavnik investitora Al Najjab upoznao je premijera sa investicijom vrijednom 400 miliona eura, ističući da se radi o projektu na koji će Crna Gora biti izuzetno ponosna i koji se u potpunosti uklapa u okruženje, ispunjava kriterijume zaštite životne sredine i ne narušava okruženje i kulturno nasleđe.

Investitor najavio da će naredna godina biti posvećena razvoju cjelokupne infrastrukture koja je osnov razvoja cjelokupnog projekta i da se paralelno vode razgovori sa najprestižnijim operaterima za hotele i restorane koji će biti dio projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije