Rekonstrukcija

Nakon uklanjanja nelegalnog objekta nastavljeni radovi na uređenju Trga Sabora bosanskog

11.05.2023. 15:07 / Izvor: Akta.ba
Trg sabora

Nakon što su inspekcijske službe Općine Istočna Ilidža uklonile nelegalno izgrađeni objekt, nastavljeni su radovi na uređenju Trga Sabora bosanskog.

Nakon što su inspekcijske službe Općine Istočna Ilidža uklonile nelegalno izgrađeni objekt, nastavljeni su radovi na uređenju Trga Sabora bosanskog, koji se nalazi na teritoriji dvije općine, odnosno dva bosanskohercegovačka entiteta.

U sklopu ranije potpisanog sporazuma o sufinansiranju izvođenja radova na rekonstrukciji trga potpisanog između Općine Novi Grad Sarajevo i Opštine Istočna Ilidža, te ugovora o izvođenju radova sa firmom “Mibral” d.o.o. Sarajevo izgradit će se parking prostor sa oko 20 mjesta, nakon čega ostaje još treća faza uređenja u sklopu koje je planirana izgradnja dječijeg igralište i prostora za odmor.

U prethodnom periodu zvršena je zamjena postojećih betonskih ploča, asfaltiranje saobraćajnice širine 4 metra, postavljane su fizičke prepreke, kojima je odvojen pješački od dijela za motorni saobraćaj. Urađena je i odvodnja površinskih voda, te modernizacija i nadogradnja postojećeg sistema javne rasvjete na cijeloj dužini trga, gdje je također duž saobraćajnice, shodno prostornim mogućnostima izvršeno obilježavanje 26 parking mjesta.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 564.921,33KM, od čega je Općina Novi Grad Sarajevo izdvojila 309.927,53KM, a Opština Istočna Ilidža 254.993,79KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije