vrijednost radova je 1,74 miliona KM

Najbrojnije trebinjsko naselje dobija policijsku stanicu, postavljen kamen temeljac

12.05.2023. 11:04 / Izvor: Akta.ba
trebinje

Objekat će biti površine 802 metra kvadratna, a zemljište na kojem se gradi obuhvata površinu od 1.876 metara kvadratnih.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić položili su kamen temeljac za izgradnju novog objekta Jedinice žandarmerije i Staničnog odjeljenja policije Gorica Policijske uprave Trebinje, a vrijednost radova je 1,74 mil KM.

Objekat će biti površine 802 metra kvadratna, a zemljište na kojem se gradi obuhvata površinu od 1.876 metara kvadratnih.

Karan je novinarima nakon polaganja kamena temeljca rekao da se na ideju za izgradnju ovog policijskog objekta došlo kako bi se policija približila građanima tamo gdje žive, ističući da je naselje Gorica u Trebinju veliko naselje i razvija se.

"S druge strane, Jedinica žandarmerije je posebna jedinica naših policijskih snaga, posebno obučena, sa posebnom opremom, za najteže zadatke prije svega za najteža lišavanja slobode kod narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, i moraju imati posebne lokacije radi brze intervencije", rekao je Karan.

On je naveo da posljednjih godina Republika Srpska mnogo ulaže u Ministarstvo unutrašnjih poslova, navodeći da je od 2018. u Ministarstvo uloženo oko 150 mil KM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić smatra da će završetkom novog objekta biti stvoreni još bolji uslovi da bezbjednost građana bude na većem nivou.

"Smatrali smo da naselje sa najviše stanovnika u Trebinju zaslužuje policijsku stanicu. U prethodnom periodu smo učinili, u saradnji sa Policijskom upravom, da se prostorije Grada u kojima je bila mjesna zajednica daju na korištenje dijelu Policijske uprave", rekao je Ćurić novinarima nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju novog objekta Jedinice žandarmerije i Staničnog odjeljenja policije Gorica.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je novinarima da je cilj gradnje ovog objekta da se isprati širenje grada i da policija brže reaguje na određene događaje.

"Logično je da ćemo brže reagovati sada iz naselja Gorica prema granici sa Crnom Gorom, ali i na same događaje ovdje. Cilj izgradnje ovog objekta je da ojača bezbjednost svih koji živimo u ovom gradu, kao što i svaki školski policajac jača bezbjednost djece u školama, tako da nema razloga da ovaj objekat ne jača sigurnost djece u vrtiću Srbija", istakao je Laketa.

On je istakao da Policijska uprava Trebinje raspolaže jednim objektom iz perioda Austrougarske, te da će se izgradnjom ovog objekta dobiti više prostora i olakšati rad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije