Potpisan sporazum

Italijanski gigant otvara novi proizvodni pogon u BiH, investicija vrijedna 40 mil. eura

31.05.2023. 08:22 / Izvor: Akta.ba
PMP Industries

Ova kompanija uspješno posluje u Republici Srpskoj još od 2006. godine, kada je u Gradišci osnovan PMP Jelšingrad.

Delegacija Vlade Republike Srpske, sa premijerom Radovanom Viškovićem na čelu, posjetila je jučer u Kozeanu kod Udina proizvodne pogone kompanije „PMP Industries“.

U okviru posjete, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i vlasnik kompanije „PMP Industries“ Luiđino Poco (Luigino Pozzo) potpisali su sporazum o izgradnji novog proizvodnog pogona  PMP – a u poslovnoj zoni Aleksandrovac kod Laktaša. Vrijednost ove investicije je 40 miliona eura, a u novom pogonu će se proizvoditi komponente za drobilice.

Ova kompanija uspješno posluje u Republici Srpskoj još od 2006. godine, kada je u Gradišci osnovan „PMP Jelšingrad“. 

Kako je rečeno tokom posjete, ova fabrike je od privatizacije, 2006. godine do danas, izrasla u jednog od evropskih lidera u proizvodnji šasija za mašine. 

Istaknuto je da se najveći dio ovogodišnjih investicija ove kompanije odnosi na ulaganje u Republiku Srpsku (40 miliona eura), dok će 30 miliona eura biti uloženo u njihove pogone u Italiji, a 10 miliona evra u njihov pogon u Kini.

Ova kompanija, koja u matičnoj firmi u Kozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD-u smješteni njihovi centri za podršku.

Kompanija „PMP Indrusties“ kao društveno odgovorna razvila je program za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, i na taj način podstiče inkluziju u društvu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije