Vlada TK

Obnovljene dvije fiskulturne sale u Kladnju

01.06.2023. 09:30 / Izvor: Akta.ba
tk

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović prisustvovao je svečanosti otvaranja fiskulturnih sala u područnoj školi Tuholj, i centralnoj školi u Kladnju.

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović prisustvovao je svečanosti otvaranja fiskulturnih sala u područnoj školi Tuholj, i centralnoj školi u Kladnju. Fiskulturne sale renovirane su sredstvima Vlade Tuzlanskog kantona.

Izrazivši zadovoljstvo što su obje sale renovirane ministar Omerović je podsjetio da je posebno fiskulturna sala centralnoj školi bila devastirana.

"Naime ovdje gdje je sada parket bile su rupe i nije se mogla koristiti. Mi smo uložili oko 58.000 KM u obje škole i također ćemo nastaviti da i u ovoj godini ulažemo u škole širom TK kako bi smo popravili uslove i kako bi se nastava u skladu sa planom i programom mogla realizirati", kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

Direktorica Osnovne škole "Kladanj" Indira Hajdarević kazala je da se radi o velikom uspjehu za školu.

"Sale su obnovljene sredstvima koje je odobrila Vlada TK i mi smo jako zahvalni jer su se stvorili puno bolji uslovi za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja i u druge svrhe koje mogu koristiti za školu i lokalnu zajednicu. Da bi naši mališani imali što bezbjedniji način druženja i bavljenja sportom", rekla je.

Zahvalnost Vladi TK što ulaže u sport i obrazovanje ovom je prilikom izrazio i načelnik Kladnja Jusuf Čavkunović.

"Naša djeca sad imaju uslove za bavljenje prije svega sportom i fizičkim aktivnostima. Kao što znate prošle godine otvorena je sportska dvorana a renoviran je pod u Osnovnoj školi Kladanj i Tuholj. Ostaje još srednjoškolski centar, područna škola „Starić“ i evo razgovarali smo da se ulože dodatni napori i opreme se prije svega rekvizitima te da se objekti poprave", rekao je Čavkunović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije