Veće podrške i stabilizacije rada kluba

Iskazana spremnost za podršku u izgradnji južne tribine stadiona Grbavica

01.06.2023. 13:46 / Izvor: Akta.ba
stadion grbavica

Ministar Magoda je napravio kratki osvrt na dosadašnja ulaganja Kantona u ovaj klub, te najavio nastavak saradnje.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda prisustvovao je jučer prezentaciji projekta južne tribine stadiona Grbavica, koju su pripremili predstavnici Uprave FK Željezničar. 

“Prvobitni projekt južne tribine je promijenjen 2019. godine zbog visoke cijene gradnje, a potom i zbog posljedica na poslovanje kluba usljed negativnih efekata pandemije COVID-19, no danas smo spremni idejni projekt reaktivirati uz naše učešće, općinsku podršku, podršku partnera, kao i podršku Vlade KS“, rekao je član UO FK Željezničar, Jusuf Tanović. 

Ministar Magoda je napravio kratki osvrt na dosadašnja ulaganja Kantona u ovaj klub, te najavio nastavak saradnje. 

"Spremni smo podržati realizaciju konkretnih infrastrukturnih projekata i naše opredjeljenje je da zajedno sa FK Željezničar hrabro krenemo u realizaciju projekta izgradnje južne tribine stadiona Grbavica“, rekao je ministar Magoda, koji se upoznao s trenutnim stanjem u klubu i obećao pomoć već u narednom periodu. 

Dodao je da je, kroz povećanje budžeta za sport u Kantonu Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS napravilo do sada najveći iskorak u vidu finansijskih ulaganja prema klubovima, koji će u naš grad donijeti evropske utakmice, trofeje i rezultate. U nastavku što veće podrške i stabilizacije rada kluba u Kantonu Sarajevo, raspisan je javni poziv za finansiranje poreznih dugovanja sportskim klubovima.  

Na ovaj način, naglasio je ministar, podržat će ulaganja u sportsku infrastrukturu, obezbijediti bolje uslove za sportiste, ali i vrhunske sportske događaje u Sarajevu.  

Ministar Magoda je uputio i čestitku FK Željezničar za plasman u Evropu. 

"Uprkos teškoj sezoni i izazovima, čestitam vam na velikom uspjehu i plasmanu u prvo pretkolo Konferencijske UEFA lige, kao i na tome da je stadion Grbavica prema statistici bio najposjećeniji stadion u Premijer ligi u protekloj sezoni. Vjerujem da će realizacija izgradnje južne tribine imati višestruku korist, kako za klub tako i za naš grad”, rekao je ministar Magoda. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije