DUGOOČEKIVANI TENDER

Traži se izvođač za prvu fazu radova Olimpijskog bazena u Mostaru

02.06.2023. 13:29 / Izvor: Akta.ba
MOSTAR BAZEN

Direkcija za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru raspisala je javnu nabavku za izvođenje radova na izgradnji Olimpijskog bazena Mostar, prenosi Akta.ba.

Direkcija za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru raspisala je javnu nabavku za izvođenje radova na izgradnji Olimpijskog bazena Mostar, prenosi Akta.ba.

Procijenjena vrijednost javne nabavke (bez uključenog PDV-a): 14.957.264,96 KM

Predmet nabavke je izgradnja prve faze olimpijskog bazena Mostar. Radovi ove faze sastoje se od izgradnje glavnog objekta bazena i dijela radova hotela koji su funkcionalno dio bazena, kao i izgradnja samih konstrukcija bazena unutar zgrade glavnog objekta, pokrivanje objekta i zatvaranje objekta fasadom.

Kompleks olimpijskog bazena Mostar planiran je u južnoj zoni grada, mikrolokacijski na prostoru bivšeg "Južnog logora".

Rok za izvođenje radova počinje najkasnije 30 dana od dana obostranog potpisa ugovora, a očekivani rok realizacije radova je 2 godine.

"Maksimalni rok izvođenja radova je 24 mjeseca, a minimalni 18 mjeseci. Ponuda u kojoj je iskazan najkraći rok izvođenja radova dobiva maksimalni broj bodova. Rokovi se iskazuju u mjesecima, svako drugo iskazivanje ponuđenog roka za ugovorno tijelo de biti neprihvatljivo. Ponuđeni rok mora korespondirati sa ponuđenom dinamikom", navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Podsjetimo, Vlada FBiH početkom marta je za olimpijski bazen u Mostaru izdvojila još 8.000.000 KM, a radovi su najavljeni za početak ljeta. 

Kako je ranije objavljeno, kompanija Ytong BiH će u cijelosti donirati građevinski materijal za izvođenje zidarskih radova na mostarskom olimpijskom bazenu. Ugovor su potpisali mostarski gradonačelnik Mario Kordić i direktor prodaje kompanije Ytong BH Jasmin Huremović, a vrijednost donacije bit će precizirana nakon završetka projektne dokumentacije

Izgled dugoočekivanog Olimpijskog bazena u Mostaru predstavljen je u martu ove godine u Sportskom savezu Grada Mostara. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije