Ugovori o sufinansiranju

Realizacija projekata: U Posavskom kantonu potpisani ugovori vrijedni 370 hiljada KM

03.06.2023. 11:29 / Izvor: Akta.ba
projekti

Ministar Nedić je zahvalio domaćinima na srdačnoj dobrodošlici posebno izražavajući zadovoljstvo zbog potpisanih ugovora.

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić posjetio je Posavski kanton gdje su potpisani ugovori o sufinansiranju projekata iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta i utopljavanja zgrada radi uštede energije za koje su projektima iz ovog kantona, putem Javnog poziva, dodijeljena sredstava od 370.000 KM.

Potpisivanju su prisustvovali pomoćnici federalnog ministra prostornog uređenja Ljuba Tadić i Zdravko Buljeta, kantonalna ministrica prosvjete Ana Andrić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, zatim načelnica Općine Odžak Nada Ćulup i načelnik Općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić.

Ministar Nedić je zahvalio domaćinima na srdačnoj dobrodošlici posebno izražavajući zadovoljstvo zbog potpisanih ugovora i činjenice kako će Ministarstvo biti u mogućnosti sufinansirati projekte koji su od krucijalnog značaja za Posavinu.

"Smatram kako će izdvojena sredstva iz ovogodišnjeg Proračuna Federacije BiH, za ukupno pet projekata, osigurati kvalitetnije uvjete života svih stanovnika ovog kantona, a pogotovo najmlađih", poručio je ministar.

Dodijeljena su sredstva za realizaciju projekata utopljavanja školske sportske dvorane  i aneksa objekata Srednje škole "Pere Zečevića" u Odžaku, utopljavanje Osnovne škole „Vladimira Nazora“ u Odžaku za objekat Područne škole u Donjem Svilaju i utopljavanje objekta Doma zdravlja Odžak radi uštede energije, odnosno poboljšanja energetske učinkovitosti. Potpisani su ugovori i za uređenje kanala Jadrice, druga faza, i rekonstrukcija ceste na području Grada Orašja, čime se doprinosi smanjenju rizika od klizišta i poplava.

Ugovori su potpisani u skladu sa Odlukom Vlade Federacije BiH o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije