Rok izvođenje 12 mjeseci

Otvoren poziv za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici, posao od skoro 9 mil KM

13.06.2023. 14:58 / Izvor: Akta.ba
Bazen zenica

Procijenjena vrijednost javne nabavke, bez uključenog PDV-a je 8.998.000,00 KM. Rok za izvođenje radova je 12 mjeseci.

Nakon što je završen konkurs za izradu idejnog rješenja objekta zatvorenog olimpijskog bazena, Grad Zenica objavio je javi poziv za izvođenje radova na izgradnji objekta sa pratećim sadržajima - I faza.

Procijenjena vrijednost javne nabavke, bez uključenog PDV-a je 8.998.000,00 KM. Rok za izvođenje radova je 12 mjeseci.

Prva faza radova uključuje izvođenje grubih građevinskih radova (zemljani radovi, betonski i armiranobetonski radovi, dio zidarskih radova na zatvaranju objekta, postavljanje čelične konstrukcije, krovopokrivački radovi, dio instalaterskih radova vezanih za postavljanje instalacija ispod kontra ploče objekta), koji su definisani tehničkom dokumentacijom.

Podsjećamo, lokacija na kojoj je predviđena izgradnja objekta zatvorenog bazena je u sklopu postojećeg kompleksa otvorenih bazena.

Osnovni sadržaji u sklopu objekta zatvorenog olimpijskog bazena su bazen dimenzija 50x25m i manji bazen za rasplivavanje dimenzija 25x12,5m.

U sklopu objekta su predviđeni svi prateći sadržaji vezani za funkciju bazena, te dodatni ugostiteljski sadržaji, fitness i wellness centar koji će omogućiti da kompleks bude u funkciji tokom cijelog dana, svaki dan u godini.

Pored zatvorenog olimpijskog bazena i malog bazena za rasplivavanje, standardi takmičarskog sporta iziskuju i izgradnju adekvatnog broja parking mjesta uz bazen.

Objekat zatvorenog bazena je lociran na način da ne ugrožava funkciju postojećih otvorenih bazena.

U drugoj fazi planirana je rekonstrukcija postojećih otvorenih bazena u aqua park, čime će ovaj kompleks dobiti svoju punu funkciju, primjerenu potrebama građana Zenice.

I.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije