Nakon decenijskog stagniranja

Hotel Dalmacija ima novog vlasnika iz Sarajeva, kreće obnova vrijedna 40 miliona KM

22.06.2023. 15:06 / Izvor: Akta.ba

Foto: ARTinfo.ba

Nakon decenijskog stagniranja i više sudskih procesa, "Banja Kiseljak" u sklopu koje se nalazi hotel Dalmacija mijenja vlasnika, saznaje Akta.ba.

Nakon decenijskog stagniranja i više sudskih procesa, "Banja Kiseljak" u sklopu koje se nalazi hotel Dalmacija mijenja vlasnika, saznaje Akta.ba.

Višemjesečni pregovori koji su vođeni na relaciji aktelnih dioničara i predstavnika firme Robot d.o.o. Sarajevo, uspješno su okončani, saopštio je Elvedin Mušanović, predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini Srednjobosanskog kantona.

"Renomirana firma Robot d.o.o. Sarajevo čiji su vlasnici iz Kiseljaka, postala je novi vlasnik hotela Dalmacije i na tome im iskreno i od srca čestitam. Strateški bitno, generacijski neprocjenjivo. Vjerujem da će novi vlasnici oživjeti brend “Hotela Dalmacija” i značajno obogatiti banjsku/hotelsku ponudu Kiseljaka. Na tom putu im želim puno sreće. Banjski turizam je svakako razvojna šansa kako za Kiseljak, tako i za Kanton", naveo je Mušanović i dodao kako je sretan što je dao skromni doprinos u ovom velikom iskoraku.

hotel

Vlasnici, odnosno rukovodstvo želi javnost "osobno" izvijestiti kako su nakon detaljne analize odlučili prihvatiti novi izazov i uložiti, odnosno preuzeti banjsko lječilište "Banja Kiseljak - Hotel Dalmacija", poznatije kao hotel Dalmacija, nakon dugogodišnjeg zastoja revitalizirati isto ali i više od toga, stvoriti moderno, učinkovito lječilište sa svjetskim trendovima liječenja, ali i neinvazivnim metodama uljepšavanja. Osim dijela lječilišta, cilj je paralelno razvijati i ugostiteljsko-turistički dio kako bi cijeli kompleks bio zaokružen i multifunkcionalan, piše ARTinfo.ba.

Za Kiseljak i Kiseljačane ova tema je već 30 godina broj jedan, a pokretanje hotela velika želja i nada za opći prosperitet cijelog mjesta.

Da se radi o velikoj investiciji, potvrđeno je iz kompanije Robot i najavljeno ulaganje od vrijedno skoro 40 miliona KM, kao i zapošljavanje velikog broja ljudi.

Radovi počinju već naredne sedmice, a ime ostaje isto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije