U općini Grude

Završno uređenje školskog i rehabilitacijskog centra Sovići

26.06.2023. 14:27 / Izvor: Akta.ba
grude

održan je sastanak u prostorijama Općine Grude

U ponedjeljak 26. lipnja 2023. godine Žana Ćorić savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini, ispred Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, posjetila je i obišla gradilište Edukacijsko rehabilitacijskog centra u Sovićima.

Nakon razgledavanja radova održan je sastanak u prostorijama Općine Grude na kojem su uz načelnika nazočili pomoćnici načelnika Draženka Prlić i Mile Pejić, predstojnik ureda Josip Tomić i šef odjela za razvoj Zdenko Spajić.

Prisutni su upoznali savjetnicu kako je Općina Grude aplicirala na novi natječaj Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH za završnu fazu radova. Završna faza uključivati će završetak kompletnog objekta, interne prometnice (pristupni i vatrogasni put), oborinsku odvodnju, parking i hortikulturno uređenje. Vrijednost radova iznositi će cca. 600.000,00 KM.

Načelnik se zahvalio Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH na čelu s gospodinom Zvonkom Milasom na dosadašnjoj financijskoj potpori u svrhu izgradnje centra u Sovićima.

Završetkom jednog ovakvog objekta koji se nalazi u dvorištu osnovne škole, općina Grude dobiti će kompleks koji će služiti edukacijskim, rehabilitacijskim, sportskim i drugim potrebama stanovnika naše Općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije