Istalirane snage 90 MW

Firma iz Tomislavgrada dobila koncesiju za gradnju vjetroparka Orlokuk

27.06.2023. 08:28 / Izvor: Akta.ba
vjetropark

Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju vjetroparka "Orlokuk", smještenog na području općine Tomislavgrad, ukupne instalirane snage 90 MW.

Nakon usvajanja prijedloga Odluka o određivanju koncesionara, odobravanju ugovora o koncesiji i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora s koncesionarom u svezi izgradnje vjetroparka „Orlokuk" na prostoru općine Tomislavgrad, jučerje u zgradi Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) potpisan ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i tvrtke "Concordia" d.o.o. Tomislavgrad kao koncesionara.

Ugovor je uime Vlade HBŽ-a potpisala ministrica gospodarstva Hercegbosanske županije Dijana Puzigaća, a uime tvrtke Concordia d.o.o. Tomislavgrad direktor Društva Zoran Klišanin.

Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju vjetroparka "Orlokuk", smještenog na području općine Tomislavgrad, ukupne instalirane snage 90 MW, u svrhu korištenja vjetra za proizvodnju električne energije, odnosno isključivo i jedino u svrhu obavljanja elektroprivredne gospodarske djelatnosti proizvodnje, prijenosa, distribucije i trgovine električne energije za elektroenergetski objekt - vjetroelektrana.

Ugovor je sklopljen na razdoblje trideset godine te je određena jednokratna koncesijska naknada u iznosu od 42.800 KM, a godišnja koncesijska naknada obračunavati će se u iznosu od 1,75 posto od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom električne energije, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije