Ušli u stanogradnju

"Number 1" gradi luksuzni stambeno-poslovni objekat u centru Sapne

27.06.2023. 14:45 / Izvor: Akta.ba
sapna

U toku su radovi na izgradnji luksuznog stambeno-poslovnog objekta u centralnom dijelu općine Sapna.

U toku su radovi na izgradnji luksuznog stambeno-poslovnog objekta u centralnom dijelu općine Sapna, prenosi Glas Drine.

Radi se o zgradi koja će posjedovati 57 stambenih jedinica, 11 poslovnih prostora, 25 garaža i koja će biti površine od 7 500 hiljada kvadratnih metara.

Investitor, kompanija “Number 1” u ovaj projekat je uložila oko 10 miliona maraka, i radi se o jednoj od najvećih investicija u Sapni ikada.

Ovo nije prva investicija ove kompanije u Sapnu. Kompanija Number 1 već je ranije značajno investirala u Općini kada je prije nekoliko godina ovdje otvorila proizvodni pogon za proizvodnju sportske opreme. 

Tada su kazali da je riječ o vrlo značajnoj investiciji budući da se radi o prvom proizvodnom pogonu otvorenom u ovoj općini.

"Ovo je prvi značajniji proizvodni pogon na prostorima naše općine od kada je počelo stanovništvo da naseljava ove prostore. Mislim da u posljednjih 50 godina, ako ne i nikada, niko u Sapni nije zaposlio u jednom danu 25 osoba, a pogotovo da dobijemo proizvodni pogon", kazao je tada načelnik općine Zudin Mahmutović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije