Projekti koji su aplicirali na javni poziv

U Kantonu 10 potpisani ugovori za devet projekata vrijednih 680 hiljada KM

28.06.2023. 13:28 / Izvor: Akta.ba
kanton 10

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić posjetio je Livno gdje je održao sastanak s gradonačelnikom Darkom Čondrićem.

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić posjetio je Livno gdje je održao sastanak s gradonačelnikom Darkom Čondrićem. Ovom prilikom, u Gradskoj upravi Grada Livna, potpisani su ugovori za realizaciju devet projekata iz Kantona 10 čija je ukupna vrijednost 680.000 KM.

Ovom prilikom, ministar Nedić je istakao da su projekti koji su aplicirali na javni poziv Federalnog ministarstva prostornog uređenja ispunili sve propisane uslove i na taj način osigurali finansijsku podršku iz Budžeta Federacije BiH za 2023. godinu.

"Potpisivanje ovih ugovora rezultat je uspješno realiziranih projekata između Federalnog ministarstava prostornog uređenja i Kantona 10, stoga sam uvjeren kako će se i novi projekti realizirati na dobrobit svih korisnika, kao i cjelokupnog stanovništva livanjskog kraja", poručio je ministar Nedić.

Gradonačelnik Čondrić zahvalio se ministru Nediću na projektima koji se odnose na Grad Livno i na dosadašnjoj podršci, te izrazio nadu u buduću dobru saradnju federalnih i kantonalnih nivoa vlasti.

Načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč potpisao je ugovore za projekte „Rekonstrukcija lokalnog puta u Ledića kućama i Rigavcu”, „Zaštita nacionalog spomenika - Nekropola sa stećcima Ravanjska vrata” i “Utopljavanje zgrade Osnovne škole fra Miroslava Džaje u Kupresu”, a ministar unutarnjih poslova Kantona 10 Mario Lovrić za projekt „Utopljavanje zgrade radi uštede energije“.

Potpisani su ugovori i za projekte “Rehabilitacija lokalne ceste Tomislavgrad-Letka” Općina Tomislavgrad, kao i “Obnova fasade u klaustru Franjevačkog samostana u Tomislavgradu” Franjevački samostan sv. Ćirila i Metodija Tomislavgrad, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije